RIZS
A rizs keményítőben gazdag, nagy táplálkozási és energetikai értékkel, valamint összehúzódó tulajdonságokkal rendelkező élelmiszer. Az emészthetőség a rizs fő jellemzői közé tartozik, amelyek a tápanyagok magasabb szintű felszívódásával járnak a bél szintjén. Több mint 90% -a szénhidrátokból, 7,5% fehérjékből és 1,3% zsírokból áll. Sőt, a rizs glükózkomponense szabályozó hatással van a bélflórán; ezért modulálja az emésztési folyamatot, és megakadályozza mind a székrekedést, mind a hasmenést. A magas káliumtartalom a B-vitamin komplexszel együtt ideális ételré teszi a rizst a fizikai fáradtság idején. Alacsony zsírtartalma és magas esszenciális zsírsavtartalma hasznos táplálékforrássá teszi a magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A rizs gluténmentes eledel, és glutén intoleranciájú kutyák és macskák is fogyaszthatják.